Αναρτήσεις Κεντρικής Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Συνεδρίαση της Δ.Ε. του Ν.Τ. Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Ηλείας

Η Διοικούσας Επιτροπή του Νομαρχιακού Τμήματος Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Ηλείας συνεδριάζει, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου κ. Αλέρτα Αναστάσιου, την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 20:00 στα γραφεία του τμήματος στην οδό Αγίου Χαραλάμπους 22, στον Πύργο Ηλείας.

Οι συνεδριάσεις της Δ.Ε. είναι Δημόσιες για τα μέλη του Τμήματος.

Ενημέρωση βουλευτή Ν. Ηλείας Κώστα Τζαβάρα

Επιτροπή της ΕΕΤΕΜ της Π.Ε. Ηλείας, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Τμήματος Ηλείας της ΕΕΤΕΜ κ. Αναστάσιο Αλέρτα, τον γραμματέα κ. Λεωνίδα Θεοδωρόπουλο και μέλη της Ένωσης, επισκέφτηκε σήμερα 31-08-2018 το βουλευτή Ν. Ηλείας κ Κώστα Τζαβάρα.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε προκειμένου να ενημερωθεί ο κ. Κώστας Τζαβάρας σχετικά με τον αποκλεισμό των Μηχανικών Τ.Ε., με νομικά αβάσιμη διαδικασία,  από την επαγγελματική δραστηριότητα της σύνταξης τοπογραφικών διαγραμμάτων αλλά και την επερχόμενη, υπό έκδοση Υπουργικής Απόφασης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναφορικά με το ηλεκτρονικό σύστημα οικοδομικών αδειών, με την ονομασία «e-Άδειες», το οποίο αναμένεται να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή στις 15 Σεπτεμβρίου 2018 και σε υποχρεωτική χρήση από 15 Οκτωβρίου 2018.

Η απόφασή του Υπ. Περιβάλλοντος ΥΠΕΝ/ΔΝΕΠ/27623/1752 για την ηλεκτρονική υποβολή των τοπογραφικών διαγραμμάτων ανέδειξε ένα μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει, σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης του πληροφοριακού συστήματος, πρόβλημα που καθώς φαίνεται οδηγεί στον επαγγελματικό αφανισμό των Μηχανικών Τ.Ε.

Επίσης έγινε ενημέρωση και για τα πάγια αιτήματα της ένωσης αναφορικά με την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Μηχανικών Τ.Ε. καθώς και για την στάση της κυβέρνησης κατά την διάρκεια της θητείας της.

Ο κ. Τζαβάρας, αναγνώρισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Μηχανικοί Τ.Ε. και δέχθηκε να πιέσει προς την εξεύρεση λύσης, υποβάλλοντας σχετικό ερώτημα. 
Η συγκεκριμένη ενέργεια, εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό της Κεντρικής Διοίκησης της Ένωσης, σε συνεργασία με τα Νομαρχιακά Τμήματα, σύμφωνα με σχετικές οδηγίες που είχαν δοθεί, για την όσο τον δυνατόν ευρύτερη ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων, σχετικά με τα ζητήματα που απασχολούν τους Μηχανικούς Τ.Ε.Ι.

Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Νομού Ηλείας
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Δ. ΑΛΕΡΤΑΣ