Αναρτήσεις Κεντρικής Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη χορήγηση Προσωρινών Αδειών Ενεργειακών Επιθεωρητών

Εκδόθηκε από το Υ.Π.Ε.Κ.Α. ανακοίνωση σχετικά με την πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη χορήγηση Προσωρινών Αδειών Ενεργειακών Επιθεωρητών.

Διαβάστε τη σχετική Πρόσκληση

Οι υποψήφιοι που πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα θα εγγραφούν στο Μητρώο των Προσωρινών Ενεργειακών Επιθεωρητών και θα τους χορηγηθεί η σχετική άδεια, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 100/2010 (ΦΕΚ Α΄177), η οποία θα ισχύει έως τις 6 Οκτωβρίου του 2012.

Παρατάσεις των προθεσμιών της ρύθμισης των αυθαιρέτων

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, λαμβάνοντας υπόψη το αίτημα πολλών πολιτών, παρατείνει την προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση των αυθαιρέτων (Ν. 4014/2011) μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου 2012.

Η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης του ενιαίου ειδικού προστίμου παρατείνεται μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2012 για όλες τις υποβαλλόμενες μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2011 αιτήσεις.

Ειδική Ενιαία Εισφορά

Η Κ.Δ.Ε. κατά τη συνεδρίαση της 9ης Δεκεμβρίου 2011, έλαβε την υπ' αριθμόν 1/2011 Απόφαση για τον καθορισμό ειδικής ενιαίας εισφοράς για την έκδοση πιστοποιητικών, βεβαιώσεων και θεωρήσεων.

Συγκεκριμένα στην Απόφαση αναφέρεται:
"Καθορίζεται ειδική ενιαία εισφορά, για λειτουργικά έξοδα της Ένωσης, ύψους δέκα (10,00) ευρώ, η οποία καταβάλλεται από τα μέλη της  Ένωσης προκειμένου να τους χορηγηθούν, είτε από την Κεντρική Διοίκηση είτε από τα Ν.Τ., βεβαιώσεις ειδικού τύπου (για τη χρήση τους στο εξωτερικό, για εξειδικευμένα θέματα, κ.λ.π.), βεβαιώσεις για τη συμμετοχή σε δημοπρασίες, διαγωνισμούς, κ.λ.π., καθώς και για θεώρηση Υ.Δ.Ε., σχεδίων ή δηλώσεων
Βεβαιώσεις για την έναρξη επαγγέλματος και συνταξιοδότηση εκδίδονται χωρίς εισφορά."

Σχετικά με τη διαδικασία χορήγησης των παραπάνω επισκεφθείτε την καρτέλα "Γραμματεία" του Ιστολογίου μας.